4 druiven 1 fles

quatro2Quattro bianci. 4 druiven soorten in 1 fles wit. De bekende chardonnay en 3 minder bekende maar zeker niet mindere druif soorten, de Inzolia, Grecanio en cataratto. Minder bekende druiven rassen uit Italië, Sicilië om precies te zijn. De Inzolia druif heeft de kenmerken van bloemig en fris. Van deze druif worden ook vaak zoete wijnen gemaakt en steeds meer wijnen gemaakt van alleen deze mooie druif. De Grecanio druif is ook weer een druif die zijn roots vindt op Sicilië. Waar hij zich thuis voelt. Deze druif geeft sappige, frisse wijnen en quatrowordt de laatste jaren steeds meer geplant, gelukkig. Dan de cataratto. Ook weer een typische Siciliaan. Deze druif zorgt voor 40% van de totale druivenopbrengst op het eiland en 1 van de meeste aangeplante druiven in Italië. Meestal wordt deze druif gebruikt om andere druiven gezelschap te houden, zo ook in dit geval. Wanneer de kwaliteit hoog is waagt men zich nog wel eens om een wijn te maken 100% van deze wijn die, mits van goeden huize, resulteert in een geweldige wijn, het zoeken waard. En dan de bekende chardonnay. Deze druif zorgt heerlijk voor het bittertje in de afdronk, het hout in de neus en brengt de druiven mooi in balans. Een mooie wijn voor equatro3en redelijke prijs! In de neus gelijk mooi exotisch fruit, lekker vol! De smaken zijn ook mooi, veel verschillende smaken die je mond binnen komen en die het verdienen even bij stil te staan. Veel exotisch fruit komt langs en zo gauw de wijn wat meer naar de achterkant van je mond glijdt proef je de kenmerkende smaken van de chardonnay, het hout, de kruiden die een heerlijke afdronk geven en je laten nagenieten van deze heerlijke wijn. Mooie wijn voor bij de pasta, of bij een stukje kip of een mooi stukje vis. Ook de wat stevigere vissen zwemmen goed bij deze wijn. Voor de prijs zeker niet laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *