Rolstoel vs restaurant en Italiaans genieten

Dinsdagochtend, de ochtend dat ik op stap ging met 3 generaties. Zola, rosa en de opa van rosa en dus de overgroot opa van Zola. Erg bijzonder. In de stad terecht gekomen zien we tot onze grote spijt dat Intenzo dicht is, dan maar naar stravinsky. Via de tent naar binnen waar we stuiten op een trap. Even naar binnen waar ik te horen kreeg dat de deur aan de zijkant ‘gewoon’ open is. Geen probleem natuurlijk met kinderwagen en opa in de roelstoel richting de strav1deuren aan de zijkant in de veronderstelling dat de dame die mij verwees naar de zijkant daar zou staan om een helpende hand te bieden. Jammer genoeg stond er niemand en waren de zelfsluitende klapdeuren aardig lastig open te houden wanneer je dit met 1 hand moet doen en met de andere de rolstoel naar binnen moet zien te krijgen. Naar wat geworstel ,en innerlijke opmerkingen die zola niet mag horen, reden we het heerlijke warme stravinsky binnen. Aan tafel gesetteld een heerlijke koffie besteld en in mijn geval een bokkenpootjes taart. Normaliter is de koffie altijd goed bij stravinsky. Helaas was vandaag zon dag dat de koffie er geen zin in had. Slappe koffie en lauwe cappuccino voor rosa. Taartje was aardig en natuurlijk erg speciaal om daar met 3 generaties te zitten. Na de rekening gevraagd te hebben had ik nog de hoop dat de dame met ons mee zou lopen om ons een kleine helpende hand te bieden bij de deur, maar ja als ze dat aan het begin niet zou doen, waarom zou ze dit dan aan het einde wel doen. Erg jammer, wel wat meer verwacht..Maar goed Stravinksy blijft wel 1 van onze favorieten in hengelo, de vorige blog is hier getuige van.

’s middags was het dan zover, ons eerste middagje weg met ons tweeën. Na een bijzonder ervaring bij de primark waar ik maar liefst 1 paar sokken gekocht hebt, zetelden wij ons neer bij felinni. Een Italiaans restaurant, club achtig. Hier serveren ze Italiaanse gerechten. Bij binnenkomst was er nog 1 tafel vrij waar wij ons zetelden tussen alle gezelligheid. Al snel kwam de vrolijke fel2serveerster naar ons toe om de bestelling op te nemen en ons een vloerbrood aan te praten. Overigens is die dus niet van huis wat doet lijken. Maar goed, het is wel een serieus brood wat goed dient als voorgerecht. Het hoofdgerecht was in mijn geval Geroosterde kabeljauw met schuimige beurre blanc van Siciliaanse citroen Beurre blanc is een duur woord voor een boter sausje. De vis werd geserveerd op dikke pasta met vers gesneden groeten. Erg lekker. De pasta plakte helaas aan elkaar, de vis echter was erg lekker, niet droog en licht krokant velletje. De beurre blanc was redelijk van smaak. Hierbij een witte wijn besteld die de vis redelijk begeleide. Frisse wijn die de frisse citroen smaak goed opving. Voor de prijs  een redelijk gerecht. Rosa had gekozen voor een Entrecote op toscaanse wijze geroosterd op lavasteen. De geroosterde smaak zat heerlijk aan het vlees. Verder was het vlees erg droog en van niet heel hoge kwaliteit. De rode huiswijn die erbij werd geserveerd fel1was goed stevig en kon de gril smaak van het vlees goed aan. Als dessert gekozen voor de scroppino. scroppino is een mix van citroen sorbetijs, prosecco en vodka. Hij was vooral koud en de ijs overheersde nogal. Wanneer je deze krijgt bij bijvoorbeeld Intenzo proef je de heerlijke prosecco bubbelen. Hier was het eigenlijk gewoon een glas met sorbet ijs. Gelukkig zat er in het glas een wat groter rietje zodat je de dikke massa redelijk naar binnen kan werken. Erg jammer omdat een goede scroppino veel beter zou moeten zijn.

De titel zegt Italiaans genieten, dat was bovenstaande dus niet maar wel de dag erna bij Intenzo. Met ons 3en de stad in natuurlijk even langs ad heijne the place to be voor mooie schoenen, en Italiaanse kleding. En om in de sfeer te blijven was ons lunch adres Intenzo. Hier kun je zoals zo vaak al gezegd echt Italiaans genieten. Ook van de lunch waar natuurlijk pasta op de kaart staat. Gekozen voor de pasta carbonara. Wat een gerecht. Prachtig geserveerd met een stuk brood met olijfolie werd vrolijk voor mijn neus gezet. De smaken zijn zoals altijd heerlijk in balans. De fijne roomsmaak van de pasta wordt heerlijke gecombineerd door hetinten22 zoutige van de pancetta. De pasta is perfect klaar gemaakt, klontert niet en natuurlijk perfect al dente. De saus trekt goed in de pasta wat het tot een prachtig geheel maakt. Hierbij een heerlijke witte wijn gedronken, die licht romig was in de afdronk, en fris in de mond. Hij sloot heerlijk aan bij de pasta en begeleide deze voortreffelijk! Ook de koffie was zoals dit hoort heerlijk! sterke smaak, goede geur zoals koffie hoort te smaken. Deze ene ervaring maakte de twee andere ‘ervaringen’ weer goed. Koffie zoals die hoort en Italiaans eten zoals Italiaans eten hoort te zijn. Weinig ingrediënten maar elke ingrediënt vol smaak die trots laat zien wat zijn beste kant is en die door de kok prachtig worden gecombineerd tot een prachtig gerecht. Intenzo is en blijft voor ons ons favoriete restaurant waar altijd gekookt wordt zoals er gekookt zou moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *