Bourgueil

Bourgueil2Na een vervelende spaanse wijn gedronken te hebben die veel te opdringerig was, was het tijd voor een elegante wijn. Tijd voor een frans pareltje. Tijd voor Domaine Breton Bourgueil. Een leuk etiket op een leuke fles wijn. Pierre en Catherine Breton werken biodynamisch met oude stokken en de druiven worde stuk voor stuk met de hand geplukt. Dit is de manier om alleen de beste druiven eruit te halen voor je wijn. Alleen de beste druiven gaan door de selectie heen.

De wijn is gemaakt van de Cabernet Franc het kleine broertje van de cabernet sauvignon, de druif die heerst in de Loire. Deze heeft het nodig om goed te rijpen. En als de wijnboer dit toelaat komen hier prachtige wijnen uit voort. Heerlijke wijn is ook deze weer. Deze Bourgueil uit de Loire is een echte krachtpatser zonder te overheersen. Hij Bourgueil3prachtig licht en helder van kleur. De geuren zijn sterk, bloemig, kruidig, aards en iets van potloodslijpsel. De wijn laat zich gewillig rondwalsen door het glas waar hij serieuze tranen van vreugd achterlaat die langzaam hun weg weer naar beneden vinden. De smaak is ook voortreffelijk! Bramen, rijpe kersen, ergens een hint van aardbeien, peper Bourgueil1en andere specerijen. Heerlijke smaak! Ook de afdronk mag er wezen. Lang blijft hij aanwezig in de keel, langzaam ebt hij weg een rauw randje achterlatend. Heerlijke hierbij is een stevige kaas, ook een kaas met sterke smaak. Niet te sterk maar een oude kaas past hier goed bij. Of zoals in mijn geval, een stokbroodje en een peperkaas. Beide producten sterken elkaars smaak, de kaas verlengt de smaak van de wijn, en de wijn versterkt de smaak van de kaas. Heerlijke combinatie, prachtige wijn. Zeker een wijn om eens te bestellen en soldaat te maken op een mooie avond met vrienden. #genieten verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *