Nostalgisch twentsch genieten

Schoonouders zoveel jaar getrouwd dat betekend wat leuks doen. Vorig jaar viel het in het water maar gelukkig waren ze bij nostalgisch rijden zo flexibel om onze reservering een jaar vast te houden wegens de omstandigheden.

Afgelopen weekend was het zover, de dinertocht met Der Bullie. Dit is niet mijn bijnaam tijdens mijn basisschooltijd maar de bijnaam van de prachtige
volkgwagen t2 bus uit 1979. Een prachtige auto! Alleen het rijden in deze oltimer is een belevenis op zich. Een auto waar je nog echt in moet werken, geen stuurbekrachtiging, een stuur zo groot als in een vrachtwagen, geen rembekrachtiging, heerlijk! Een dag voor de grote dag de bus opgehaald in Fleringen bij nostalgisch rijden waar we heerlijk nog even buiten op de oprit met de goedgemutste eigenaar Chris alles doornamen.

IMG_20150802_125906En daar was het moment, het starten van Der Bullie. Na wat sputteren komt de luchtgekoelde motor prachtig op gang. Het prachtige herkenbare geluid van deze prachtige motor die achterin vrolijk licht te ronken. Dit klinkt al als muziek in de oren. De twee uitlaatjes zijn vrolijk aan het zingen, de glimlach komt op mijn gezicht, raampje open om vol te kunnen genieten van het geluid en op naar hengelo voor een overnachting aan de Aleidastraat.

Volgende dag de dag waar het om ging. In de uitgebreide map die we meekregen genoeg duidelijke info over de route, de restaurants die we zouden aandoen en de leuke stop plekjes onderweg. De dinertoch kon van start gaan!

De eerste stop was bij Watermolen Bels bij Vase. Via de sagenland route met ons 7en in de prachtige bus door het mooie glooiende landschap van een prachtig stuk twente. Raampjes open, armpje eruit, genieten van de gezelligheid, het prachtige geluid van de auto en van de lachende DSCF2303gezichten van de mensen onderweg. Watermolen bels, prachtig gelegen in de natuur. Genoeg parkeerplaats. Een verdwaalde duiters in een franse auto, slechter kan de combi niet, wist niet helemaal hoe hij zijn megane neer moest zetten om iedereen er langs te laten, en na wat gemanoeuvreer veilig op de parkeerplaats. Zo snel je de brug overloopt naar de watermolen komt er een relax gevoel over je heen. Een prachtig grote tuin met verschillende terassjes, kippetjes die rondliepen met kuikens, goed gevulde borden, grote glazen duits bier hier is DSCF2302de gezelligheid. Op deze locatie kregen we ons voorgerecht. Het hoofdgerecht en het nagerecht zijn op twee andere plekken. Echt een super leuk idee. Na een prachtige plek gevonden te hebben onder een catalpa boom konden we ons voorgerecht, een soep, uitkiezen. Als rastukker die ik ben ging ik voor de soep van de dag, Humkessoep. Zo rastukker dat ik natuurlijk niet wist wat het was. Het is een traditioneel twentse soep met sperziebonen, snijbonen, verse worst en stukjes spek. En wat was die lekker, goede portie, verse ingrediënten een heerlijke kop soep. Ook de uiensoep was ontzettend goed! De uien waren perfect bereidt waardoor de zoete smaak mooi terug kwam in het gerecht en de hartige kaas goed begeleidt. Super plek om te zitten! Gaan we zeker terug. Na een 3 kwartier was het tijd om ons hoofdgerecht op te zoeken in het prachtige altijd gezellige Ootmarsum.

DSCF2313Via een mooie route langs een stukje dal van mosbeek reden we het pittoreske dorpje Ootmarsum binnen. Het hoofdgerecht werd geserveerd in Brasserie Rien Schulten midden in ootmarsum. Plek in de binnentuin waar we ons hoofdgerecht kregen. Ik koos voor de rode mul, volgens de ober een prima fris zomer gerecht. En daar komt de maar aan.. Op zicht zag het bord er wel aardig uit. 3 mooie mulletjes op mijn op bord een bedje van…paddenstoelen. In IMG_20150802_181435mijn optiek horen paddenstoelen meer bij een herftst gerecht of een winter gerecht als we dan toch seizoenen gaan gebruiken. Maar goed dat mocht mijn eerste pret niet in de weg staan. De eerste van de 3 rode mullen werd aangesneden door ondergetekende. Na de eerste hap was het maar goed dat ik wist dat rode mul een zeedier is zo droog dat hij was. Het rode velletjes hing er wat verloren bij en had nog niet eerder van het concept krokant op de huid bakken gehoord. Het velletje was zo verdrietig dat deze vast bleef plakken aan het bord en de vork en uiteindelijk ook heel fijn aan mijn tanden. Maar goed gelukkig maakte de andere mulletjes het wel weer goed. Deze glansden wat meer aan de binnenkant waren redelijk op smaak en de kappertjes die erbij zaten maakten het geheel toch wel tot een fris ‘zomer’ gerecht. Mijn vrouw had de peppersteak. Mooi stuk vlees, alleen moest deze vanwege de zwangerschap natuurlijk voorbij wel done zijn. Maar ondanks dat het vlees wel done was zaten de IMG_20150802_182406smaken super in het vlees. Een heerlijke pepersmaak vulde je mond zonder dat deze ging overheersen en bleef nog heel even nazingen in je keel. Erg mooi stukje vlees. Ook de patat in de originele puntzak en de aardappeltjes waren er in overvloed en goed gekruid.

Na het verorberen van deze maaltijd was het alweer tijd voor het dessert. Hiervoor klommen we weer in de bus en gingen we richting IJsboerderij Bölte vlakbij ootmarsum. Een IJsboederij waar ze zelf alles maken en waar je in de heerlijke rust van het platteland, op tuinstoeltjes heerlijk kon genieten van hun zelfgemaakt ijs. Een perfecte afsluiting van deze perfecte middag. De dinertocht van nostalgisch rijden is 100% de moeite waard om te doen. De beleveing van het rijden in een prachtige oldtimer, het prachtige landschap waar de duidelijke routes door heen gaan, de verschillende eet plekken waar je normaal niet zo snel komt maken het tot een erg leuk arrangement om te doen, het was 100% #genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *