Heerlijk hengelo

Voor de tweede keer een geslaagd event. 3 dagen met muziek, hapjes en drankjes. Recept voor gezelligheid, en #genieten. Op afstand IMG_20150830_182126 (1)was de het gezellige geroezemoes al te horen, en de heerlijke geuren van eten komen je tegemoet. HH halen, oftewel muntjes om je eten en drinken te kopen en gaan! Met een buggy is het gaan enigszins een uitdaging maar met wat doorzettingsvermogen kom je overal doorheen. Na de eerste ronde om even voor te proeven gestopt natuurlijk bij intenzo waar de holle parmigiano al klaar stond en de pasta er heerlijk doorheen werd gehaald. Vriendelijk werd ons gevraagd wat we wilden hebben, de pasta natuurlijk! De pasta werd in twee bakjes gedaan en er werd nog even een heerlijk toefje geraspte kaas overheen gedaan. De geur uit het bakje was al heerlijk! Smaken waren heerlijk! Niet zo lekker als in het restaurant maar de zoutige kaas, de verse pasta smaakten goed. Ook zola was aan het smullen en at zelf het bakje maar leeg met mijn hulp in plaats van mij, maar goed de happen die ik gehad heb waren voortreffelijk met daarbij een heerlijk glas procecco! Wat er daarna gebeurde was schokkend! Het bordje met de pasta viel van mijn knie af, met wat knie en kunst werk het bakje toch nog opgevangen en kon een groot probleem voorkomen worden, en verspillen van Italiaanse eten op de vloer.IMG-20150830-WA0010 (1)

Na gekletst met leuke gezelschap, waar ik ook de prosecco van kreeg, door naar de volgende! Proefwerck, prachtige winkel met oer Italiaanse producten, een enthousiaste eigenaar die er met passie staat. Hier een gekonfijte wilde zalm met zomergroente en een  vanille-kreeftenolie. De zalm was perfect! Hij viel in mijn mond uit elkaar, mooi sappig en mooi van kleur. De groenten waren lekker knapperig en de vanille-kreeftenolie was IMG-20150830-WA0009geweldig! Bracht het geheel mooi bij elkaar, het licht zoete, het aardse van de kreeft een super combi!

En als laatse, met tussendoor nog even een heerlijke frisse peroni, naar de stand van lansink. Een kalfswang met een knoflookschuim en zomer truffel. Top gerecht! Maar ja dat kan ook niet anders. De kalfswang is een stuk vlees vol spieren en vet. Dat kan ook niet anders met al dat herkauwen wat die beesten de hele dag doen. Dit vlees wordt met zorg klaar gemaakt. Niet ff snel op het vuur en klaar is kaar, aanbraden en dan rustig laten garen. En dat was met deze mooie kalfswang ook gedaan. Hij was geweldig! Ontzettend mals, vol van smaak. Geen mes bij nodig. De jus waar de wang in lag begeleide met prachtige smaken de wang uitstekend! De knoflookschuim was een echte toevoeging, de smaak was subtiel maar gaf het gerechte wel een mooie extra wat ook gold voor de zomer truffel, licht gebruik gemaakt van dit mooie sterkte product. Een mooi afsluiten van deze heerlijk hengelo middag. Op naar proef eet Enschede volgende week!

One Reply to “Heerlijk hengelo”

  1. Smakelijk eten is absoluut genieten! U vindt bij Carpe Diem verschillende lekkernijen die uw dag net iets plezieriger maken. Kiest u voor een heerlijke ijscoupe, een vers bereide pasta, een complete lunch of gewoon een broodje kroket? Simpel, als u al gelukkig wordt van een kop koffie, zijn wij dat ook! Wij helpen u graag genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *