Spaghetti carbonara en een dikke witte italiaan- Intenzo

Na de geboorte van onze prachtige zoon Lauro is het natuurlijk op een gegeven moment tijd om weer eens lekker het terras met goed voer op te zoeken. En waar kan dat natuurlijk beter de eerste keer dan bij ons vertrouwde Intenzo.

Net open bij aankomst, dus genoeg plek. Maar natuurlijk duurt het niet lang voordat er meerdere tafels met levensgenieters gevuld zijn. Natuurlijk is de bediening ontzettend aardig. Zola kreeg de bestel unit zonder batterij van de alleraardigste mevrouw die onze besteling aannam. Een dubbele espresso voor mij en een cappuccino voor mijn vrouw. Wat je mag verwachten natuurlijk super goed. Dan het moeilijkste gedeelte, het kiezen van de lunch. Voor mij de spaghetti carbonara en voor rosa de Piadino Parma. Zola zat vol te genieten van een tosti kaas, dit was niet alleen aan haar gezicht te zien maar ook aan de vloer..

carbonaraDe carbonara, een van mijn favorieten. De vorige keer was deze ook ontzettend lekker. De pasta was toen lekker al dente, de saus lekker zoutig door de pancetta. Helaas was dat deze keer niet het geval. De smaken van de saus waren op zich wel goed, alleen miste het zoutige van de pancetta, alsof deze niet lang genoeg lekker knapperig was gebakken. De pasta was ook over al dente heen, maar goed de pasta hier is van zichzelf al lekker dus dat was niet storend, alleen jammer. De saus was ook zeker voldoende, zo veel zelfs dat nadat de pasta verdwenen was en nog een flinke laag saus in mijn bord lag. Gerecht was lekker maar niet zo speciaal en Italiaans als de vorige keer. De piadino van mijn vrouw daarentegen was super. Brood was lekker dun, de parmaham heerlijk aanwezig, de heerlijke zoutige, dikke smaak van dit mooi stukje ham speelden door de mond. Ook de tomatentapenda was uitstekend met de smaken van de stoere rucola die het gerecht wat body geeft, goed spul!

Ow zou ik bijna de wijn vergeten die geschonken werd bij mijn pasta. Het was immers 12 uur geweest en bij zon lunch verdient het gerecht het om begeleidt te worden door een dikke witte italiaan, wijn dus. De aardige dame gaf mij een aantal keuzes kwa wijnsoorten ( 10 punten erbij). Een dikke witte wijn die een laagje op je tong achter laat, lekker vettig sprak mij wel aan. Lekker bij stevige pasta zoals deze. En daar kwam de fles, de Pachar. Een oude bekende van me. Dit is een dikke wijn met serieuze spierballen en dikke smaak. Dit komt onder andere omdat de wijn nog 9 maanden rijpt op Frans eikenhouten vaten wat deze wijn zijn stoere karakter geeft. En wat een wijn! 3 druiven zijn gebruikt om deze wijn te maken, de Chardonnay, Viognier en de sauvignon. Prachtige gele kleur, dikke tranen langs het glas. Lekker notig in de neus met een beetje vanille en gewoon een dikke zware geur zonder te overheersen. De smaak is lekker boterig, zacht en een mooie lange afdronk. Een perfecte wijn , vind ik, bij zon soort gerecht met een dikke saus. De wijn ontzettend goed gekozen door de vriendelijke mevrouw. Dit maakte het gerecht zeker wel goed. En sowieso was het #genieten om met het hele gezin, met nu 2 kids, heerlijke te kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *