Verstopt Italië

Net buiten de binnenstad van Deventer, buiten de drukke staatjes waar de populaire, bekende winkels en eettenten gevestigd zijn vindt je een klein Italiaans eethoekje. De buiten kant nodigt uit om naar binnen te gaan waar ik door de etalage verse pasta zag liggen, pasta_fres1limoncello, lasagne. Omdat mijn culinaire ruggengraat zo slap is als een natte vaatdoek stond ik voor ik het wist al binnen. En als je binnen staat heb je het gevoel van Italië, tenminste mijn gevoel van Italië. Een open keukentje waar bij de eerste keer dat ik er kwam één van de eigenaresse geconcentreerd en vrolijk stond te koken. Heerlijke geuren kwamen mij tegemoet, mooie producten en bovenal verse producten. Hier wordt alle zelf gemaakt. En op de een of andere manier voel je dat zonder dat je het weet.

De glazen kast ligt vol met verse pasta, gevulde courgettes, home made pizza, limoncello cake en amaretto cake. En voor ik het wist zat ik aan tafel met een bord dampende risotto met bospaddekstoelen. Man man wat een geuren en smaken ondanks dat deze is opgewarmd zit de bouillon smaak heerlijk in de risotto, de mooie dikke bos paddenstoelen geven het gerecht een lekkere, stevige en aardse bite en de lekkere sterke Parmezaanse kaas maakt het geheeld perfect af. Er was 1 ding wat ik miste, en dat was een glas mooie stevige, vette witte wijn. Maar ja gezien we niet in Italië zijn maar in Nederland stond er een espresso. Dit smaakte zopasta_fres2 hard naar meer! Zo gezegd zo gedaan en zo zaten we, nu met wat meer collega’s, de volgende dag weer op de al voor ons klaargezette tafels. Een uur ervoor de bestelling van de pasta doorgegevens zodat deze lekker vers bereid kan worden. Beide eigenaressen waren aanwezig en beiden alleraardigst. Het Italiaanse bloed stroom
door de aderen van deze dames. Hartelijk, goed kunnen koken, mooie producten. Deze keer de Papardelle della nonna. Ook dit gerecht was heerlijk. De Papardelle perfect klaargemaakt met nog die lekkere bite erin, de rode saus had een prachtige structuur, de ricotta stukjes zorgde voor een lichte zoete zachte smaak tussen de stevige smaken van de olijven en de goed bereide stukjes lam. Super mooi gerecht op gezellige borden, kleurige messen in een relaxte Italiaanse sfeer.

Natuurlijk kon mijn vaatdoek ruggengraat het niet laten om 4 stukjes cake mee te nemen, het was #genieten op zijn Italiaans.

One Reply to “Verstopt Italië”

 1. Heerlijk genoten van het verhaal die jullie voor ons hebben geschreven .

  Nogmaals vriendelijk bedankt en jullie zijn natuurlijk altijd van harte welkom.

  A dopo

  Cordiali saluti,
  Angela Lankhorst-Addis
  Pasta-Fresca Sardegna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *