Fusilli 4 formaggi

Ook klein lunch gerechten verdienen soms een podium middels een korte blog. En dat podium is deze keer voor de fusilli 4 formaggi van pasta fresca. Wat een smaaksensatie! Voor degenen die niet weten van een 4 formaggi is, dat zijn dus 4 soorten kaas, in dit geval Italiaanse kazen.

En als deze kazen goed zijn en goed worden gecombineerd met de pasta, de saus en de kruiden heb je een prachtig bord met verschillende soorten smaken die elkaar aanvullen en versterken. En laat dit nu net het geval zijn bij de fusili 4 formaggi van Pasta fresca. In een warmhoud bakkie mee naar het werk.

pasta_4Dicht bakje niets aan de hand. Ruik nog gewoon de standaard kantoorgeuren waar ik niet verder over zal uitweiden. Maar eenmaal de bak geopend, stijgen de mooie sterke geuren van het prachtige product kaas omhoog. Dan de smaak..zoals gezegd wanneer goed gecombineerd kan dit een hoogtepuntje zijn op je dag. En dat is het! Bij de eerste hap proef je gelijk de wat zachtere kaassoorten die wat zoetig zijn. Hieromheen vormt zich de room die de kaas heerlijk inpakt en de smaak versterkt. Als de pasta wat langer in je mond verblijft en richting keel gaat komen de stoere wat zwaardere kazen om de hoek kijken. Die geven dit gerecht nog even wat pit, nog even een lekkere boost voordat je het geheel doorslikt. En dit laatste zorgt ervoor dat je stoere smaak van de wat zwaardere kazen heerlijk nog even blijft nazingen in je keel zonder dat het onaangenaam of overweldigend wordt. Het enige wat miste aan dit gerecht was een mooie zware, iets frisse witte Italiaanse wijn. Maar ja we zijn tenslotte gewoon op werk. Dan maar een keer een meenemen naar huis om mijn smaakpapillen nog meer te verleiden door er een mooie diep gele witte wijn bij te drinken, zo één waar de dikke tranen langzaam aan de zijkanten van je glas hun weg naar beneden zoeken. Dat is voor een andere keer, dit was een lunch, een hoogtepunt op de dag het was #genieten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *