Frites boutique – de smaak van de aardappel

Frites boutique te hengelo, een zaak waar men echte patat wil maken, de smaak van de aardappel in de patat weer terug wil brengen. Ik had niet heel veel overredingskracht nodig om mezelf ertoe te zetten naar deze nieuwe hippe tent in hengelo te gaan. Want patat is goed, aardappel is goed, zelfgemaakte mayo is goed, wat wil je nog meer!

dav

Bij binnenkomst valt gelijk op dat het zeker een stap hoger is dan de standaard cafetaria. Mooie industriële inrichting, een paar zitplekken en sta plekken. De menukaart mooi op het plafon en een grote lach op het gezicht van Ray! We zijn binnen, de geur van frituur komt je tegemoet, maar direct zie je dat het hier niet gaat om de standaard friet, de standaard tent waar je patat kunt halen. Achter de balie brand het licht in de microtuin waar de verse kruiden liggen die over de patat gaan, rechts staat de unit om van een aardappel patat te maken. Want ja we zouden zomaar eens kunnen vergeten dat een patat gemaakt is van een aardappel. Kwa smaak vindt je er vaak niets van terug. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik dat ook niet erg vindt. Maar goed, hier willen ze dat veranderen, dus ondergetekende brandde van nieuwsgierigheid. Op het menu staat

dav

Frites Classique, Frites Basilic, Frites Ciboulette, Frites Ras el Hanout, Frites Tomate et Poivron, Frites Bearnaise. Mooie sjieke namen, waar onder gelukkig de vertaling staat wat er nu in zit, niet te moeilijk we zijn tenslotte bij een friet boutique. Gekozen voor de Frites Bearnaise wat betekend patat of friet met Dragon en kervel. En dat is nu net wat je bij de jan patat op de hoek niet kunt kiezen en wat frites boutique uniek maakt. Je kan hier friet halen en dat kan op wel meer plekken, maar door de verschillende spannende smaken wordt friet hier naar

dav

een hoger niveau getild. Na even gewacht te moeten hebben was de friet klaar. Mooie grote stukken, lekker stoer met de saus en de verse kruiden. Ziet er goed uit, nu de smaak natuurlijk. Het hogere niveau proef je direct! De patat smaakt gewoon weer naar aardappel. De mooie pure smaak van aardappel, licht gekruid en gezout, maar in het grote middelpunt de aardappel. Friet die gewoon weer aardappel smaakt! De saus erbij is geweldig! De dragon en de kervel sluiten perfect bij elkaar aan, de dragon smaakt licht pittig, dit proef je lekker achter in de keel, voorin de keel nemen de smaken van anijs het over, licht zuur en licht zoet. Prachtige combinatie! Zo simpel maar zo lekker en vooral bij elkaar een feest! Naast de friet de Frikandel Exceptionnelle besteld. Een frikandel maar dan gemaakt van lokaal vlees. En ook deze is naar een nieuw niveau getild! Waar de frikandel bij de cafetaria smaakt naar samengeperst fabrieksspul smaakt de frikandel hier gewoon naar vlees, je moet echt kauwen en proeven. Rosa had de Frites Classique, friet met mayonaise en mosterdzaad. Ook erg lekker, vooral de mayonaise. En weer niet zoals je gewend bent maar zoals mayonaise eigenlijk hoort te smaken. Lekker zurig waar de mosterd met

dav

zijn kleine zaadjes maar grote kracht het geheel fijn laat wegsmelten in de je keel. Lekker maar als je hier toch bent zou ik gaan voor de wat spannendere smaken. Ik bedoel hoe cool is het om Frites Basilicte eten, friet met Basilicum lekker stoere Parmezaanse kaas!

Maar goed dan vraag je je misschien af is het dan niet veel duurder dan de jan patat op de hoek? Tsja het is wel wat duurder. De cafetaria hier vraag voor een patatje met mayo 2,30, waar mijn Frites Bearnaise 3,25 kost. Dus ja wel wat duurder, maar goed dan krijg je daar ook serieus veel voor terug voor de paar cent dat het patatje duurder is. De echte pure smaak van de aardappel, de verse kruiden, de spannende smaken en combinaties. Voor mij is er nog maar 1 tent waar ik in de stad nog patat haal en dat is bij frites boutique bij Ray en zijn enthousiaste brigade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *