Roast it – Brunchen als bazen

Roast-it staat bij ons al een tijdje hoog op de lijst van restaurants in de buurt die lekker gewoon zijn, uitstekend eten serveren, waar het product in ere wordt gelaten en waar de sfeer informeel maar altijd correct is. Dus toen dit bericht op de Facebookpagina verscheen, hoefden wij niet lang na te denken en was het reserveren snel gebeurd.
Bij binnenkomst werden we zoals altijd met een grote glimlach verwelkomt en konden wij plaats nemen op de bank.
Een perfect kopje koffie met zelfgemaakte boterkoek was het begin van een middag genieten.
Toen kwam het moment, de brunch attributen werden gebracht en dat was zeker niet standaard! Men is bij Roast-it niet zuunig! Een mooi groot houten bord met lekker robuuste broden werden op tafel gezet. Niet van die kleine broodjes die je kwijt bent op het moment dat je je vork erop legt, maar mooie grote stukken echt brood. Brood waar gewoon nog smaak aan zit en die je zonder beleg zou kunnen eten. Toen wij van deze positieve verbazing waren hersteld, volgde de plank met vleeswaren en kaas. En dat was een serieuze plank! Lekkere plakken mortadella, 1 van mijn favorieten, heerlijke gedroogde ham, flinke plakken zalm, mooie plakken lekkere kaas en salade. Hoe groot de plank ook was, er was zelfs op die plank bijna te weinig ruimte voor al dit lekkers. De vleeswaren waren stuk voor stuk goed van smaak zoals je verwacht van een mooie stuk vlees, ook al zijn het vleeswaren ook die moeten en kunnen lekker zijn. Dat dit kan was hier het bewijs, prachtig! En alsof dat nog niet genoeg was volgde de kers op de taart, een prachtige quiche wederom op een mooie robuust stuk hout. Wat zag dit er prachtig uit. Maar goed, de smaak moet natuurlijk ook goed zijn daar gaat het om. Op moment dat ik het scherpe mes erin zette wist ik al dat de smaak goed zou zijn. De buitenkant was mooi krokant de binnenkant prachtig smeuïg. De lente uitjes die erop lagen maakten het een mooi aangezicht en zorgden ook voor de extra pit. Wat een smaak, simpel maar perfect. Dit was en is een serieuze brunch met mooie smaken, prachtige producten waarin je, ook al gaat het om een ‘simpele’ brunch, de passie van de mensen in de keuken proeft.
Niet te vergeten was de kidsclub ook top! Onze dochter heeft zich prima vermaakt met het maken van tekeningen en het doen van spelletjes, alles kon en niets was te gek. Dit gaan we vaker doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *