Roast it – Dessert met hoofdletter D

Ik ben niet zo van de desserts. Meestal vind ik ze of te makkelijk en dus zonder interessante smaken of ze zijn veel te zoet zodat je het hoofdgerecht direct vergeten bent en alleen nog met een gevoel overblijft dat je had na schoolreisjes uit groep 6 waar je te veel zoete meuk gegeten had.
De eigen interpretatie van Appelstrudel hier behoort niet tot beide categorieën. Het begint al met een prachtig deftig glas waar de appelstudel in geserveerd wordt. Verwacht dus niet de standaard bladerdeeg appelstudel van oma. Leuke kleuren in het glas, rood, groen, beige, chocola mijn interesse is gewekt. Neem vooral een hap met alle ingrediënten op 1 lepel. Wat een mooie frisse, stoere, kruidige smaken in een glas. De eigengemaakte compote van appel smaak lekker zoet, niet te zoet maar gewoon zoet en eerlijk. Het kaneel ijs geeft dit dessert een lekker licht pittig karakter mee. De vanille brengt dit mooi in balans en de pistache geeft een stoere, aardse, notige smaak mee. Stukjes knapperig deeg geven een lekker krokantje mee wat dit dessert helemaal af maakt. Super mooie vertaling van de appelstudel van vroeger naar de taal van ROAST it, zoet, stoer en kruidig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *