Intenzo Basic Italian

Na een lange tijd niets te hebben geschreven door omstandigheden bood zich de perfecte gelegenheid weer aan. De lieve overbuurvrouw bood aan om op te passen en mijn ex ex collega’s van Topicus hadden bij mijn afscheidt aldaar een bon van HET Italiaanse restaurant van Hengelo cadeau gegeven, Intenzo.

Het was een avond genieten met ons tweeën. Na binnenkomst werden we netjes begeleidt naar onze tafel, die keurig gedekt was. Om de avond de openen, en de zenuwen van 3 kids achter laten te verwachten, kozen we voor een lekkere prosecco. Deze werd naar mijn smaak iets te koud geschonken.

De menu kaart hadden wij niet nodig, we kozen voor het 4 gangen verrassing menu met bijpassende wijnen.

Als Amuse kregen wij 2 ballen die verdacht veel weg hadden van bitterballen. Natuurlijk waren dit geen bitterballen maar arancini, gevulde rijstballetjes. Deze waren gevuld met onder andere kreeft en het prachtige product saffraan. En wat een smaak kwamen er van deze ogenschijnlijke simpele ballen. In het paneermeel was de saffraan verwerkt. Dit zorgde ervoor dat op moment je een hap nam je een smaakexplosie kreeg van de prachtige smaak van saffraan. BAM vol in je mond, nadat deze smaak wegebde kwamen de subtiele smaken naar boven van de de kreeft, echt een super combinatie. Elke hap was een explosie gevolgd door een rustige, subtiele, elegante nasmaak, geweldig!

Hierna volgde een tartaar. Een van mijn favorieten, mits natuurlijk goed bereidt, als in, de juiste smaken om alles in balans te brengen. En wat was dit in balans. De tartaar was van zeer goede kwaliteit. De verschillende smaken op de tartaar waren een perfecte begeleider en prikten met hun eigen smaken mooi door de zuurheid heen. Het krokantje van de parmezaanse kaas gaaf het gerecht een mooi zoutigheid, ook lag er een soort crouton op van eigeel, geweldig!!! dit gaf het gerecht ook een extra dimensie, en een verrassings elementen. Je ziet een soort crouton, stopt deze in je mond en je proeft eigeel. De gevulde wortel met wat zoets brak het zuurtje mooi. Echt een mooi subtiel gerecht! Bij deze wijn werd een rode wijn geserveerd. Waar je meestal bij een vooraf een witte krijgt paste deze rode wij perfect bij dit gerecht. De wijn versterkte de smaken van de tartaar. Nadat je de wijn doorslikte, kwam de smaak van de tartaar weer naar boven. Een voorbeeld hoe een goede wijn en een goed gerecht elkaar kunnen versterken en elkaar helpen.

Hierna volgde een open ravioli. Leek meer op een lasagne blad maar oke. De smaken van dit gerecht maakten dit gerecht tot 1 van de favorieten voor mij van de avond. Deze was ‘gevuld’ met staartjes van kreeft en begeleidt door een jus van porcini. Super combinatie van zilt en aards met een dikke wijn die perfect paste bij mijn kreeft. Rosa had ipv kreeft kalfswang, ook een enorm lekker stuk vlees, helaas vonden wij dat de wijn die daarbij werd geschonken, dezelfde die ik had, wel paste bij de kreeft maar niet bij het vlees.

Mijn tweede favoriet van de avond was het hoofdgerecht, kalfslenden met groenten, spinazie bol en een overheerlijke jus van limoen en basilicum. Het vlees was zo mooi bereidt, had een prettige grillsmaak en ging perfect samen met de limoen/basilicum jus. Die combinatie was hemels!!! In eerste instantie begreep ik de spinazie niet op het bord, deze ging naar mijn smaak niet helemaal samen met de andere groenten, maar op moment dat je deze samen met een stuk vlees nam, begreep je wat de chef hier bedoelde. Ook die combinatie was goed, een simpel stukje spinazie werd daardoor naar een hoger level getild. Daarnaast was het bord prachtig opgemaakt. Bij dit gerecht werd een wijn geschonken die wij al eerder hadden gedronken, een meesterlijke wijn, een baron, een leider en begeleider van zware smaken. En bij dit gerecht liet hij zich prachtig zien! De wijn (cedro riserva), een combinatie van DE druif Sangiovese en een klein beetje Merlot, begeleide het bord prachtig. De houtlagering zorgde voor een dikke body die de grilsmaak prachtig begeleide, de hinten van rood fruit, kruidigheid maakte het perfect af. Wat een dikke wijn!

Als dessert verscheen er een mooi bord waarbij de stoofpeer direct opviel. Een heerlijk dessert, de stoofpeer was niet doodgekookt, had nog een fijne bite, een fijne basilicum kruim gaf het gerecht lekker pit. Een hele fijne combinatie van zoet, aards en hartig. Helaas proefde je de dessertwijn niet meer door de rumrozijnen die aardig overheersten.

Het was qua eten genieten, mooie smaken, mooie borden en prachtige wijnen en perfecte combinaties! De bediening was goed, de jongens ware aardig, enthousiast over de wijn en werden losser naarmate de avond vorderde, wat het nog leuker maakte. Helaas merk je dat sommige personen die er niet meer zijn, of niet meer hier werkzaam zijn, een bepaalde sfeer en passie brachten in het restaurant en in het eten die niet te vervangen zijn. Dat neemt niet weg dat we genoten hebben van het eten, de wijn en een avond met ons tweeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *