BURGERS – Blazin BURGERS

Capslock aan laten staan? Nee! HAMBURGER volledig in hoofdletters. Want dit restaurant in het pittoreske Almelo weet hoe hamburgers eruit horen te zien, hoe ze moeten smaken. Een mooie kaart met veel verschillende burgers tref je aan. Nog wel even een detail, je moet hier niet naar toe gaan voor een prachtig uitzicht, of een idyllisch terras. Waar je bij andere restaurant in de zomer graag op het terras wil zitten, zou ik hier toch vragen om een plekje binnen. Het restaurant is gelezen op het industrie terrein een een drukke weg.

Maar dat alles vergeet je als je eerste stappen binnen zet. Houten robuuste tafels, grote bar, warme kleuren, retro houten decoraties aan de muur je weet niet waar je moet kijken. Dit alles zorgt voor een erg fijne sfeer! En als je dan ook nog eens de burger kaart ziet weet je dat je hier je avond goed door kunt komen.
Namen als old skool beef, Asian Queen, The Godfather, The french connection sieren de menukaart met leuke tekeningen en verhalen. 

De twee burgers die ik hier heb gegeten ( let wel niet op 1 avond šŸ˜‰ ) zijn The Godfather en Double Dutch Delight. Wat een burger, of burgers moet ik zeggen. Dit kunstwerk bestaat uit dubbele runderburger, gesmolten Goudse kaas, dubbel gebakken bacon, een gebakken ei, gefrituurde uienringen, bacon saus, sla, tomaat en augurk. En elk ingrediĆ«nten is goed. De burgers, de burgers zijn BURGERS! Mooie dikke sappige burgers. Geen platte diepvriesburger, geen doorbakken schoenzool, maar een burger die bereidt is zoals een burger bereidt moet zijn. Sappig, smaakvol en groot, en ook nog eens twee. De gesmolten kaas is heerlijk en perfect gesmolten, de bacon geeft het heerlijke zoute aan de burger, het ei geeft het smeuĆÆge karakter aan de burger, de uienringen een krokantje en de augurk het zuurtje. Ondanks dat het een tsja onmeunige burger is zijn de smaken mooi in balans. Bij het kiezen kun je nog kiezen om de burger te laten serveren op een zacht broodje of een rustieke bol. Ook de rustieke harde bol is goed, niet te hard zodat je je gehemelte open snijdt, maar lekker krokant en luchtig. De friet die wordt geserveerd bij de burger is lekker knapperig van buiten en zacht van binnen zitten gezellig in een oude mok van vroeger.

2 Replies to “BURGERS – Blazin BURGERS”

  1. Wat een slecht Nederlands! Inconsequent hoofdlettergebruik bij de gerechten; burgerkaart is Ć©Ć©n woord; “elk ingrediĆ«nten is goed”; “bij het kiezen kun je nog kiezen”, jaja; bereidt met dt, tweemaal zelfs; en tot slot een oude mok van vroeger. Hallo! Hoe kun je nou een recensent serieus nemen die z’n recensies niet correct kan formuleren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *